Sara
Sara Evander
leg. veterinär

Hej, jag heter Sara och är veterinär här på Solna Djurklinik.

Jag är född och uppvuxen i Lund i Skåne. Innan jag läste till veterinär jobbade jag bl.a. som undersköterska på Lunds lasarett, som hund-au-pair i London och som volontär på en kibbutz i Israel. Veterinärutbildningen på 5 1/2 år lästes i Uppsala och examensarbetet bestod i en resa till Uruguay där jag undersökte förekomsten av juverinflammation hos kor. Efter examen arbetade jag som distriktsveterinär; först i Skärplinge (Uppland) och sedan i Hudiksvall (Hälsingland). Jag trivdes väldigt bra bland bönderna och kossorna, men tyckte också att det var väldigt roligt med smådjursbiten. Sedemera lämnade jag dock Norrland och korna för att öppna min egen klinik här i Solna. Nu ägnar jag mig åt hundar och katter samt deras ägare vilket är både intressant och roligt.

Min hjärtefråga är god kommunikation och empati i relation till såväl djur som djurägare så att man får bästa möjliga behandlingsresultat under minsta möjliga stress.

Ninnie
Ninnie Ohlsson
assistent

Hej, jag heter Ninnie och hoppar ibland in som veterinärassistent här på kliniken.

Djurens hälsa har länge varit ett av mina största intressen och jag har återkommande deltagit i utbildningar och kurser inom sårvård, beteendevetenskap, smärtutredning, 1:a hjälpen, läkemedelshantering, näringsterapi och allmänna sjukdomar för både hund och katt.

Annars driver jag sedan 2003 Hundens Hörna med mina kollegor och är i botten utbildad lydnadsinstruktör för hund. Under ett flertal år drev jag även Arken Zoo Solna och därigenom har jag utbildningar och erfarenhet av både gnagare och akvaristik.

Jag finns oftast tillhands mån-fre i butiken på Polhemsgatan eller inne på kliniken. Jag ser fram emot att se vad jag kan hjälpa just dig och ditt husdjur med. Vi ses!

Gå gärna in på Eniro och läs eller skriv omdömen om oss